fbpx

Tower (Reformer) Pilates Nedir, Ne İşe Yarar? – Transform Gym

 

Reformer Pilates Nedir?

Reformer, aletli pilateslerde yaygın olarak kullanılan ekipmandır. Metal ya da ahşap malzemelerden üretilen bu ekipmanlar, çerçeve içerisindeki parçalar sayesinde ileri-geri hareketlerin yapılmasına yardımcı olur. Reformer Pilates ile kullanılan yaylar, vücut ağırlığının kullanılmasını sağlar ve çok yönlü olarak kullanılabilir.

Hijyenik ve Kaymaz: Reformer Pilates Havlularıyla Sağlıklı Egzersiz Deneyimi

Uzanarak, oturarak veya ayakta hareketler yapabilirsiniz. Bu programların kaç gün sürmesi gerektiği ise kilonuz, yaşınız, sağlık durumunuz gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Bilinçli bir şekilde yapmanız gereken sporu, pilates hocalarının tavsiyeleri ve eşliğinde yapmaya özen göstermeli, belirlenen süre boyunca devam etmelisiniz.

İLETİŞİM

Bu makalemizde, Reformer Pilates hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri edineceksiniz. Reformer Pilates için gerekli tüm bilgileri sağlıklı bir şekilde öğreneceksiniz.

Tower (Reformer) Pilates Nedir, Ne İşe Yarar? – Transform Gym

Reformer Pilates Kaç Seans Yapılmalı?

Pilates, hem fiziksel hem zihinsel rahatlama sağlayan bir fitness sistemi olarak hayatımıza girmiştir. Konsantrasyon ve koordinasyon gerektiren aktiviteler, uzun vadede zihinsel olarak rahatlamaya, yapılan işlere daha kolay odaklanmaya yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun esneklik kazanması, kasların güçlenmesi gibi etkilerinden dolayı daha fazla tercih edilir. Reformer Pilates, klasik pilates hareketlerine paralel olarak geliştirilen programdır. Bu programlarda diğer uygulamalardan farklı olarak özel spor aletleri kullanılır.

Reformer Pilates Nasıl Yapılır?

Aletli pilates olarak da dilinen Reformer pilates, Reformer Pilates Salonu hizmeti sunan ve profesyonel eğitimler veren hocalarla yapılmalıdır. Reformer pilates yapılırken kullanılan aletler; Reformer, Cadillac, Chair, Barrel olarak adlandırılır. Reformer en çok kullanılan alet olduğu için bu programlar Reformer pilates olarak adlandırılmış ve kullanılan aletlerden adını almıştır.

Pilates yapılırken kullanılan Reformer, vücudu ileri-geri hareket ettirmeyi sağlayan bir taşıyıcıdır. Platforma yerleştirilen yaylarla birlikte vücut ağırlığı kaldırılır ve forma girmek için daha kısa bir süre gerekir. Uzanma, oturma, kayış çekme hareketleri düzenli olarak tekrar edilen ve seanslarda farklı hareketlere yönlendirilir.

Reformer Pilates Seans Süresi

Reformer Pilates, mat pilatese göre etkilerini daha erken görmeye başlayacağınız bir programdır. Ancak bu verim almanız için devam edeceğiniz süre son derece önemlidir. Spor yapmaya başladığınızda, spor salonlarında seans günleri ve saatleri hakkında bilgiler verilir. En az haftada 3 gün olacak şekilde bir düzen oluşturmalı, pilates günlerini kaçırmamaya özen göstermelisiniz.

Pilatesten beklentilerinizin ortaya çıkmasını için en az 2 ay devam etmelisiniz. 5-6 ay sonunda fiziksel ve zihinsel bütünlük tam olarak sağlanır. Sporcu bu süreden sonra esneklik kazanacak ve günlük işlerini daha rahat bir şekilde yapmaya başlayacaktır.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

Reformer Pilates Haftada Kaç Gün Yapılır?

Pilates seansları, genellikle 8-12 seans olarak belirlenir. Bu seanslara devam edebileceğiniz günleri salonumuzda belirleyebilir, müsait olduğunuz günler için özel eğitimler alabilirsiniz. Reformer Pilates Salonu alanında önce gelen salonumuzda her müşteri ile birebir ilgilendiğimiz için tam olarak size özel programlar hazırlanır, istediğiniz sürede seans sayılarınız değiştirilebilir.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

Reformer Pilates Vücut Sıkılaştırır Mı?

Reformer, aletli pilateslerde en çok kullanılan aletlerden biridir. Bu nedenle aletli pilates, Reformer pilates olarak da adlandırılır. Reformer Pilates Salonu aracılığı ile uygulayabileceğiniz bu programların amacı kısa sürede esneklik ve güç kazandırmaktır. Vücudu sıkılaştırma etkisi olan Reformer pilates, mat pilatese göre daha etkilidir. Kullanılan özel aletler sayesinde vücut ağırlığı ile çalışmalar yapılır. Düzenli devam edildiğinde sıkılaşma, diyet yapıldığında ise incelme sağlanabilir.

Reformer Pilates Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda daha revaçta olan Reformer Pilates, fitness programlarına göre daha rahat uygulayabileceğiniz, zihinsel ve bedensel rahatlama sağlayan uygulamalardır. Klasik pilates hareketleri esas alınarak geliştirilen uygulamalarda, farklı olarak kullanılan aletler vardır. Aletler arasında yer alan Reformer, sıkılaşma etkisinin kısa vadede görülmesini sağlar.

Pilates, zihin-beden mekanizmalarını temel alır ve her ikisinde de iyileşme sağlamak amacıyla programlar hazırlanır. Koordinasyon gerektiren hareketler, zamanla sporcuların dikkat eksikliği, yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlerini en aza indirir. Beraberinde zayıflamak isteyenlere de yardımcıdır. Doğrudan sıkılaştırma etkisi vardır ve düzenli yapılması halinde ortalama 3-4 ayda etkisi görülür.

Reformer Pilates ile Zayıflanır Mı?

Pilates uygulamaları, birçok spor programına göre zayıflamaya doğrudan etkisi olan programlar değildir. Esasında esneklik kazandırma, kasları güçlendirmeyi hedef alır. Ancak bu süreçte beslenme düzenine dikkat edilmesi, zayıflamak için son derece avantajlıdır. Kilo kaybederken sağlıklı bir görünüm kazanmak isteyenler, genellikle pilatese yönelmekte, aletli pilates ile daha kolay kilo verebilmektedir.

Reformer Pilates vücudun birçok bölgesini çalıştırdığı için dinamizmi farklı şekillerde eğittiği bilinmektedir. Farklı kas grupları çalıştırılabilir, bacak, kol, karın bölgelerinde sıkılaşma sağlanması mümkündür. Chair aletleri ile tam vücut egzersizlerinin de yapılabiliyor olması, klasik pilatese göre daha etkilidir.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

Reformer Pilates Ne Kadar Sürede Sıkılaştırır?

Reformer Pilates Salonu aracılığı ile yapabileceğiniz hareketler, kısa vadede beklentilerinizi karşılayacak sonuçlar verir. Spor salonlarında müşterilerin kiloları, yaşı, sağlık sorunları gibi etkenlerin tamamı değerlendirilmelidir. Bu noktada her müşterimizle birebir ilgilenmekte, en sağlıklı şekilde sıkılaşması için özel programlar hazırlamaktayız. Pilates üyeliğinizin başladığı günden itibaren spor eğitimleri alabilirsiniz.

 

Reformer Pilates Programı

Reformer Pilates Salonu ile yapacağınız görüşmelerde programların size özel hazırlandığına dikkat etmeniz gerekir. Pilates, zayıflama, sıkılaşma, esneklik kazanma veya sadece zihinsel rahatlama için yapılabilir. Öncelikle amacınızı belirlemeli, ulaşmak istediğiniz kilo varsa spor hocalarına bu konuda bilgi vermelisiniz. İyi yanlarından biri eklem hastalıkları ve bel fıtığı rahatsızlıklarında da yapılabiliyor olmasıdır. Bu durumda da bilgi vermeniz halinde program hazırlanacaktır.

Pilates programları genellikle 3 ay, 6 ay gibi uzun süreli düzenlenir. Reformer pilates, çok yönlü kullanılabilen aletlerle yapılır ve vücudun her bölgesinin çalışmasına yardımcı olur. Bel inceltmekle birlikte kalçanın şekillenmesi için hareketler günlere yayılarak düzenli bir şekilde yapılabilir. Fayda görmek için istikrarlı olmak ve mümkün olduğunca beslenmeye dikkat etmek önemlidir.

 

Reformer Pilates Kaç Gün Yapılmalı?

Pilates ekipmanları genellikle hafif materyaller olduğu için klasik pilates de Reformer pilates de haftanın 2-3 günü yapılabilir. Haftada 3 günden az olmayacak şekilde düzen oluşturulması gerekir ve düzenli devam edilmelidir. Devam edeceğiniz günler, Reformer Pilates Salonu aracılığı ile belirlenmektedir. Müsait olabileceğiniz günlere göre hareketler belirlenir, program kapsamında hocalarla birlikte çalışma sağlanır.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

Pilates Hangi Bölgeyi Zayıflatır?

Pilates, dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olan bir fitness sistemi olarak ortaya çıkmıştır. Temelinde sıkılaştırma etkisi olan bu uygulama, zihin-beden bütünlüğü sağlanması, vücut kordinayson becerirsinin geliştirilmesi adına yapılır, uzun süre devam edildiğinde vücuda esneklik kazandırır. Eğer kilo vermek istiyorsanız, Reformer Pilates adlandırılan aletli pilates daha uygun bir seçim olacaktır. Bu uygulamalarda kullanılan aletler, vücudun tüm kaslarını çalıştırır, kas hacmini artırır ve daha fazla güç kazandırır. Aynı zamanda kısa sürede kalori yakılmasına etki ettiği için kilo verdirir.

 

Pilates Zayıflatır Mı Sıkılaştırır Mı?

Pilates sporu, vücudun koordinasyon becerisini geliştirirken harcanan efor ve süreç, zayıflamak için de oldukça etkilidir.  Bu nedenle spora başlarken profesyonel sporculardan destek almalı, pilates hocaları ile çalışmalısınız. Reformer Pilates Salonu aracılığı ile spora başlamanız, hem sıkılaşmanız hem de kilo vermeniz için daha etkilidir. Bu sporların doğrudan kalori yakma etkisi yokken zamanla kas hacmini artırması dolaylı olarak kilo verilmesine yardımcı olur.

Pilates ile zayıflamak isteyen insanların amacı genellikle bölgesel zayıflamadır. Kalçanın şekillenmesini sağlar, beli inceltir, bacakları inceltme etkisi olduğu görülür. Kilo kaybedilen süre içerisinde pilates yapılması, daha sıkı bir vücuda sahip olmak için oldukça önemlidir. Uygun spor programları hazırlandığında, ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz tam olarak karşılanacaktır.

 

Pilates Ne Kadar Sürede Zayıflatır?

Pilates yapmaya başladığınızda, etkilerini birkaç hafta içerisinde göremeyeceğinizi bilmelisiniz. Aletli pilates, 1 ay sonunda vücudun şekillenmesine yardımcı olur. Klasik pilates ise ortalama 2-3 ay sonunda etkilerini gösterir. Reformer Pilates ile zayıflama sürecine girdiğinizde, her ay kilo kaybedebilirsiniz. Ancak bu süreçte beslenme düzenine dikkat edilmeli ve diyet yapılmalıdır. Sadece pilates hareketleri ile kilo vermek hem uzun hem zordur.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

Pilates ile Zayıflamak için Ne Yapılmalı?

Pilatesin sakatlanma ve yaralanma riskini en aza indirmesi, daha çok tercih edilmesini sağlamıştır. Eğer zayıflamayı hedefliyorsanız, Reformer Pilates Salonu aracılığı ile spor yapmaya başlamalısınız. Bu alanda önce gelen salonlardan olduğumuz için müşterilerimizle özel olarak ilgilenir, hedef kilosuna göre programları bireysel olarak hazırlarız. Pilates le kilo vermek için uygulanması gereken diyetler hakkında da bilgi alabilir, istediğiniz zaman üyelik oluşturabilirsiniz.

Reformer Pilates Zayıflatır Mı?

Pilates, zihin-beden birlikteliğini sağlamak amacıyla geliştirilen bir fiziksel fitness sistemidir. Pilates, uzun vadede vücudun genel bütünlüğünü sağlar ve kas kuvvetini artırır. Aynı zamanda esneklik kazandırmaya ve zayıflamaya da yardımcıdır. Reformer pilates ise klasik pilatesten farklı olarak özel aletlerle yapılır. Esnemek, sıkılaşmak ve zayıflamak isteyenler, daha kısa sürede sonuç aldıkları için bu alana yönelmeye başlamıştır.

Reformer Pilates Nedir Ne İşe Yarar?

Son günlerin gözde sporlarından olan Reformer Pilates, kökeni 20. Yüzyıla dayanan bir fitness sistemi olarak hayatımıza girmiştir. Pilates, vücudun sıkılaşması ve esneklik kazanması için yapılmalıdır.

Reformer Pilates Salonu aktivitelerinde özel spor aletleri kullanılır. Spor aletleri ile yapılabiliyor olması, klasik pilatese göre daha hızlı sonuç alınmasını sağlar. Sporcular, zamanla kaslarını güçlendirir, esneklik kazandır ve sıkılaşır. Kilo vermeyi hedefleyen sporcular, doğru bir diyet listesi ile birlikte sağlıklı bir şekilde kilo verebilir.

Reformer Pilates Vücut Sıkılaştırır Mı?

Pilates temel olarak vücudu sıkılaştırmak adına uygulanır. Fitness programlarından farklı olarak genellikle ağırlık kullanılmaz. Spor aletlerinin de pek kullanılmadığı klasik pilatesin aksine Reformer pilates uygulamalarında özel spor aletleri kullanılmaya başlanmıştır. Vücudun sıkılaşmasını ve güçlenmesini sağlayan bir süreçtir.

Pilatesle vücudu sıkılaştırmak için sabırlı olmak ve düzenli bir şekilde devam etmek son derece önemlidir. Fitness programlarının aksine ortalama 2-3 ay sonunda etkileri gözle görülür şekilde fark edilir. Ağırlıkla çalışılan sporlarda ise kısa vadede etkileri görülmektedir. Pilates, eklem hastalıkları, bel fıtığı gibi hastalıklarda da tedavi amaçlı uygulanabilir ve hastaların esneklik kazanması ardından ağrılarının hafiflemesi sağlanır.

Reformer Haftada Kaç Gün Yapılmalı?

Reformer Pilates haftada en az 3 gün yapılmalıdır. Sporcuların düzenli devam etmesi, etkilerini görebilmeleri adına önemlidir. Esneklik kazanmak kısa sürede ulaşılan bir sonuçken kas güçlenmesi için uzun süre devam edilmelidir.

Reformer Pilates Kaç Seans Yapılmalı?

Reformet pilatesin seans sayısı genellikle 12 seans olarak belirlenir. Reformer Pilates Salonu alanında önce gelen salonumuzda seans sayıları hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Müşterilerimizle özel olarak ilgilenmekte, ihtiyaç ve beklentilerine göre spor programları oluşturmaktayız. Üyelik işlemlerinizi uygun fiyatlarla yapabilirsiniz.

Reformer Pilates Seansları Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazımıza Göz Atabilirsiniz.

 

Reformer Haftada Kaç Gün Yapılmalı?

Reformer Pilates haftada en az 3 gün yapılmalıdır. Sporcuların düzenli devam etmesi, etkilerini görebilmeleri adına önemlidir. Esneklik kazanmak kısa sürede ulaşılan bir sonuçken kas güçlenmesi için uzun süre devam edilmelidir.

Reformer Pilates Kaç Seans Yapılmalı?

Reformet pilatesin seans sayısı genellikle 12 seans olarak belirlenir. Reformer Pilates Salonu alanında önce gelen salonumuzda seans sayıları hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Müşterilerimizle özel olarak ilgilenmekte, ihtiyaç ve beklentilerine göre spor programları oluşturmaktayız. Üyelik işlemlerinizi uygun fiyatlarla yapabilirsiniz.

Transform Gym : Türkiye – Antalya Spor Salonu ve Fitness Merkezi

-29%
Orijinal fiyat: 4,500.00 ₺.Şu andaki fiyat: 3,200.00 ₺.
-20%
Orijinal fiyat: 5,000.00 ₺.Şu andaki fiyat: 4,000.00 ₺.
-27%
Orijinal fiyat: 2,200.00 ₺.Şu andaki fiyat: 1,600.00 ₺.
×

 

Merhaba!

WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki kişilerden birine tıklayın.

× Canlı Destek